Mitä vyöhyketerapia on?

Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomenetelmä, joka sopii kaikenikäisille. Se perustuu ajatukseen, että ihmisen keho heijastuu pienoiskoossa kehon eri alueilla. Jalkapohjissa, jalkaterissä kuten myös kämmenissä ja korvissa on kaikki kehon osiamme sekä sisäelimiä vastaavat heijastevyöhykkeet. Heijastealueiden hierominen aktivoi vastaavan alueen elimen toimintaa kehossa. Näin voidaan ylläpitää terveyttä ja myös poistaa tai lievittää erilaisia kehon häiriötiloja, kuten päänsärkyjä tai muita kiputiloja.

Tunnevyöhyketerapia eroaa perinteisestä vyöhyketerapiasta siinä, että tunnevyöhyketerapiassa ihminen nähdään kehon, mielen ja tunteiden kokonaisuutena. Tunnevyöhyketerapia pohjaa elämänkaariteoriaan, jonka mukaan elämän kaikki tapahtumat jäävät kehon muistiin. Kehosi saattaa siis muistuttaa sinua unohdetuista ja käsittelemättä jääneistä tunteista. Tunnevyöhyketerapiassa pyritään aukaisemaan näitä lukkoja keskustelun ja lempeän vyöhyketerapeuttisen kosketuksen ( avulla.

Tunnevyöhyketerapiassa sinä itse olet oivaltaja. Omakohtainen ymmärryksesi tapahtumien taustalla on avain hyvinvointiisi. Minä terapeuttina en ratkaise ongelmiasi, mutta haluan luoda sinulle turvallisen ympäristön tutustua itseesi ja tunteisiisi.

Kenelle:
Vyöhyketerapia soveltuu kaiken ikäisille. Tunnevyöhyketerapiasta voi olla apua esimerkiksi jos

  • olet stressaantunut
  • kärsit unettomuudesta
  • sinulla on erilaisia kiputiloja
  • kärsit lapsettomuudesta
  • kärsit vatsavaivoista.

Vyöhyketerapia on hellävarainen ja rentouttava hoitomuoto. Olet tervetullut vyöhyketerapiaan myös siinä tapauksessa, että haluat vain rentoutua hetken - ottaa aikaa itselle.

Vyöhyketerapiaa voi ottaa joko yksittäisinä hoitokertoina tai useamman kerran sarjoina. Hoitoväli on yleensä 3-5 viikkoa, akuuteissa vaivoissa 1-2 viikkoa.

Hoitoon tullessasi käymme yhdessä keskustellen läpi perusterveydentilasi ja selvitämme mahdolliset esteet hoidolle. Näitä voivat olla esimerkiksi voimakkaat tulehdustilat, psyykenlääkkeet, syöpäsairaudet tai alkuraskaus (3 ensimmäistä kuukautta).